Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxkotlett med ugnsbakad fänkål, ruccolacrème och valnötter

Laxkotletter med en crème på bland annat ruccola, parmesan och kvarg serverar du här med ugnsbakad fänkål och rostade valnötter. Laxen, ruccolacrèmen och fänkålen passar bra till potatis där valnötterna ger fin knaprighet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj och ansa fänkålen, skär dem i klyftor och lägg dem på en plåt. Ringla över olivoljan, krydda med salt och peppar. Sätt plåten mitt i ugnen 20 - 25 minuter.
  3. Skölj ruccola och låt den rinna av. Skala vitlöksklyftan. Mixa ruccola, vitlök, kapris, parmesan och kvarg till en jämn crème. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.
  4. Stek eller grilla laxkotletterna i matfettet på dryg medelvärme 6 – 8 minuter. Krydda med salt och peppar. Vänd efter halva tiden och sänk till medelvärme.
  5. Servera laxkotletterna med fänkål, ruccolacrème, valnötter, kokt eller bakad potatis.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 fänkål
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 70 g ruccola
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 dl kvarg
  • 1 citron
  • 1 dl valnötter
  • 4 laxkotletter
  • 1 msk matfett
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2861 kJ / 684 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden