Kotlett och fänkålsslaw med pepparrot

2
0
Kotlett och fänkålsslaw med pepparrot

Fläskkotletter med ugnsrostade rotfrukter, en härlig fänkålsslaw med rivig pepparrot och svalkande gräddfil. Lite krispig sallad till och vips en ny middagsfavorit.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017

Kotlett och fänkålsslaw med pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g
fast potatis
3
morötter
2
rödlökar
1 msk
olja
-
salt och peppar

Fänkålsslaw

1
fänkål
2 msk
riven, färsk pepparrot
1 1/2 dl
gräddfil

Kotlett

4
fläskkotletter
1 tsk
olja

Till servering

1/2
cosmopolitansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2152 KJ / 513 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept