Kotlett och fänkålsslaw med pepparrot

2
0
Kotlett och fänkålsslaw med pepparrot

Fläskkotletter med ugnsrostade rotfrukter, en härlig fänkålsslaw med rivig pepparrot och svalkande gräddfil. Lite krispig sallad till och vips en ny middagsfavorit.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017

Kotlett och fänkålsslaw med pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g fast potatis
3 morötter
2 rödlökar
1 msk olja
salt och peppar

Fänkålsslaw

1 fänkål
2 msk riven, färsk pepparrot
1 1/2 dl gräddfil

Kotlett

4 fläskkotletter
1 tsk olja

Till servering

1/2 cosmopolitansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2152 KJ / 513 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden