Kotlett och fänkålsslaw med pepparrot

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Kotlett och fänkålsslaw med pepparrot

Fläskkotletter med ugnsrostade rotfrukter, en härlig fänkålsslaw med rivig pepparrot och svalkande gräddfil. Lite krispig sallad till och vips en ny middagsfavorit.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017

Kotlett och fänkålsslaw med pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g  fast potatis
3   morötter
2   rödlökar
1 msk  olja
salt och peppar

Fänkålsslaw

1   fänkål
2 msk  riven, färsk pepparrot
1 1/2 dl  gräddfil

Kotlett

4   fläskkotletter
1 tsk  olja

Till servering

1/2   cosmopolitansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2152 KJ / 513 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kotlett och fänkålsslaw med pepparrot
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Kotlett i pestogräddsås med pasta
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad fänkål med kotlett
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fläskkotletter med krämig pepparrotspasta
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt kotlett med kronärtskockskräm
Betyg 2.9 av 5.
47 personer har röstat
Under 45 min att tillaga