Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vitlöksstekt kotlettrad med sötsyrlig tomatsky och råmarinerad broccoli

Vitlöksstekt kotlettrad med sötsyrlig tomatsky och råmarinerad broccoli och delikatesspotatis är en mustig middagsrätt med många goda smaker. Tänk på att ha gott om tid för köttet att tillagas i ugn.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Gnid in köttet med salt och peppar. Skär varje hel vitlök i 4 klyftor, behåll skalet på.
  3. Bryn kött och vitlök runt om i en stekpanna i olja. Tillsätt smör under stekningen.
  4. Lägg över kött och vitlök i en ugnssäker form och ställ stekpannan åt sidan.
  5. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 67°C (temperaturen stiger ytterligare ca 3°C efter att man tagit ut det ur ugnen).
  6. Ta ut och linda in i smörpapper. Låt köttet vila 10–15 minuter innan det skärs upp.
  7. Potatis: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt ånga av. Blanda potatisen med olja, salt, peppar och persilja.
  8. Tomatsky: Skär tomaterna i tärningar. Lägg dem i stekpannan tillsammans med balsamvinäger och honung. Låt småkoka ca 5 minuter.
  9. Skär köttet i skivor och servera med tomatskyn, potatisen och den råmarinerade broccolin.

Råmarinerad broccoli

  1. Skär broccolin (spara stammen) i mindre bitar. Skala stammen och skär den i tunna skivor, använd gärna en mandolin.
  2. Blanda broccolin med rivet skal av citron, olivolja och salt. Gnid in dressingen i broccolin med händerna, låt stå och dra ca 30 minuter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot enbart olja eller laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot enbart olja eller mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g benfri kotlett i bit
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 hela, gärna färska vitlökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
Potatis
  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl hackad persilja
Tomatsky
  • 2 tomater
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
Råmarinerad broccoli
  • 500 g färsk broccoli
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?