Kotlett med tomat- och basilikasallad

Ett frestande gott recept där kotlett serveras med en fräsch tomat- och basilikasallad samt en egengjord balsamsirap. Sirapen gör du genom att koka upp balsamvinäger och socker i en kastrull där matfettet adderas mot slutet. Ett självklart tillbehör till kotlett, klyftpotatis och salladen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Sallad
1/2 rödlök
3 tomater
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 kruka basilika
Karré
4 skivor kotletter
1 msk smör eller margarin
Balsamsirap
1 dl balsamvinäger
1 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse
1/2 msk smör eller margarin
Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2028 KJ / 485 kCal
Fett19 g
Salt2.07 g
Kolhydrater46 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket mycket gott! Jag använde dock karré men det funkade lika bra det. Jag har inte koll på tiden i ugnen men jag förstekte mina potatisklyftor i panna först för att minska ner ugnstiden pga väldigt hungrig. Detta ska jag äta igen.
Eva
2020-01-21Hej Eva! Vad kul att höra att du gillade rätten. Tack för att du delade med dig av dina tips! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-22