Kotlett med tomat- och basilikasallad

Ett frestande gott recept där kotlett serveras med en fräsch tomat- och basilikasallad samt en egengjord balsamsirap. Sirapen gör du genom att koka upp balsamvinäger och socker i en kastrull där matfettet adderas mot slutet. Ett självklart tillbehör till kotlett, klyftpotatis och salladen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Sallad
1/2 rödlök
3 tomater
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 kruka basilika
Karré
4 skivor kotletter
1 msk smör eller margarin
Balsamsirap
1 dl balsamvinäger
1 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse
1/2 msk smör eller margarin
Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2028 KJ / 485 kCal
Fett19 g
Salt2.07 g
Kolhydrater46 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stMycket mycket gott! Jag använde dock karré men det funkade lika bra det. Jag har inte koll på tiden i ugnen men jag förstekte mina potatisklyftor i panna först för att minska ner ugnstiden pga väldigt hungrig. Detta ska jag äta igen.
Eva
Hej Eva! Vad kul att höra att du gillade rätten. Tack för att du delade med dig av dina tips! Hälsningar Elina
ICA-köket