Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Kotlett med teriyakigrönsaker

Kotlett med teriyakigrönsaker är en snabblagad rätt med mycket smak tack vare den färdiga teriyakisåsen och de fräscha grönsakerna. Bryn kotletterna, stek dem färdiga i ugnen och servera sedan med grönsaker, sås och nykokt ris. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Bryn kotletterna i hälften av oljan tills det fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Stek klart mitt i ugnen ca 6 minuter.
  4. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  5. Skölj bambuskotten och låt de rinna av.
  6. Stek grönsakerna i resten av oljan. Krydda med peppar och tillsätt teriyakisåsen.
  7. Låt såsen bli varm och servera den till kotletterna och riset.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris eller annat gryn
  • ca 800 g fläskkotletter
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 227 g bambuskott
  • 1 1/2 dl teriyakisås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1997 kJ / 477 kCal