Kotlett i teriyakisås och bambuskott
Teriyaki kan höja många rätter! Här hälls den söta såsen över de stekta kotletterna och de små bambuskotten rakt i pannan. Innan de serveras med ris och sallad, så strö små sesamfrön över för extra nötig smak – och även för den visuella touchen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
4 benfria fläskkotletter
2 tsk olja
salt
peppar
227 g bambuskott
150 ml teriyakimarinad
2 hjärtsallad
2 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1838 KJ / 440 kCal
Fett12 g
Salt4.4 g
Kolhydrater55 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skulle det verkligen vara teriyakimarinad (150 ml=1/4 flaska i soyakonsistens) eller skulle det egentligen ha varit teriyakisauce?
Lisa
2019-10-28Hej Lisa! Ja, det ska vara teriyakimarinad. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-10-31Teriyakisåsen som kom i matkassen var VETEbaserad. Så snälla, skriv inte att den är glutenfri när den inte är det!
Johanna
2019-10-20Hej Johanna! Soja betraktas som glutenfri och är även huvudingrediensen i en teriyakimarinad. Soja består delvis av vete men i analyser har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Om vetet i teriyakimarinaden enbart kommer från soja (framgår av ingrediensförteckningen) så är teriyakimarinaden glutenfri, därför skriver vi kontrollera noga innehållet i marinaden. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-10-21