Teriyaki kan höja många rätter! Här hälls den söta såsen över de stekta kotletterna och de små bambuskotten rakt i pannan. Innan de serveras med ris och sallad, så strö små sesamfrön över för extra nötig smak – och även för den visuella touchen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2019
Kontrollera noga innehållet i marinaden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skulle det verkligen vara teriyakimarinad (150 ml=1/4 flaska i soyakonsistens) eller skulle det egentligen ha varit teriyakisauce?
Lisa
2019-10-28Hej Lisa! Ja, det ska vara teriyakimarinad. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-10-31Teriyakisåsen som kom i matkassen var VETEbaserad. Så snälla, skriv inte att den är glutenfri när den inte är det!
Johanna
2019-10-20Hej Johanna! Soja betraktas som glutenfri och är även huvudingrediensen i en teriyakimarinad. Soja består delvis av vete men i analyser har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Om vetet i teriyakimarinaden enbart kommer från soja (framgår av ingrediensförteckningen) så är teriyakimarinaden glutenfri, därför skriver vi kontrollera noga innehållet i marinaden. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-10-21