UNDER 30 MIN | Enkel

Kotlett i teriyakisås och bambuskott

Teriyaki kan höja många rätter! Här hälls den söta såsen över de stekta kotletterna och de små bambuskotten rakt i pannan. Innan de serveras med ris och sallad, så strö små sesamfrön över för extra nötig smak – och även för den visuella touchen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kotletterna i oljan i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Häll av bambuskotten. Sänk värmen och rör i teriyakimarinaden och bambuskotten. Låt sjuda ca 5 minuter, vänd kotletterna efter halva tiden. 
  3. Skär salladen i bitar.  
  4. Strö sesamfröna över köttet och servera med ris och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i marinaden. 
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 4 benfria fläskkotletter
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 227 g bambuskott
  • 150 ml teriyakimarinad
  • 2 hjärtsallad
  • 2 msk sesamfrö

Näringsvärde
Per portion

Energi 1838 kJ / 440 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept