Kotlett i teriyakisås och bambuskott

8
2
Kotlett i teriyakisås och bambuskott

Teriyaki kan höja många rätter! Här hälls den söta såsen över de stekta kotletterna och de små bambuskotten rakt i pannan. Innan de serveras med ris och sallad, så strö små sesamfrön över för extra nötig smak – och även för den visuella touchen!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2019

Kotlett i teriyakisås och bambuskott

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
4
benfria fläskkotletter
2 tsk
olja
-
salt
-
peppar
227 g
bambuskott
150 ml
teriyakimarinad
2
hjärtsallad
2 msk
sesamfrö

För alla

Kontrollera noga innehållet i marinaden. 
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Lisa

10/28/2019

Skulle det verkligen vara teriyakimarinad (150 ml=1/4 flaska i soyakonsistens) eller skulle det egentligen ha varit teriyakisauce?

Redaktionen ICAse

10/31/2019

Hej Lisa! Ja, det ska vara teriyakimarinad. Hälsningar Elina

Johanna

10/20/2019

Teriyakisåsen som kom i matkassen var VETEbaserad. Så snälla, skriv inte att den är glutenfri när den inte är det!

Redaktionen ICAse

10/21/2019

Hej Johanna! Soja betraktas som glutenfri och är även huvudingrediensen i en teriyakimarinad. Soja består delvis av vete men i analyser har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Om vetet i teriyakimarinaden enbart kommer från soja (framgår av ingrediensförteckningen) så är teriyakimarinaden glutenfri, därför skriver vi kontrollera noga innehållet i marinaden. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1838 KJ / 440 kCal
Fett 12 g
Salt 4.4 g
Kolhydrater 55 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept