BBQ-kotlett med majskolv

BBQ-kotlett med majskolv där den möra och saftiga kotletten får en härlig sötstark smak då den penslats med chipotle-sås under stekningen. Majskolvar, tomat och potatis steks krispiga i ugnen med kryddor som rosmarin, salt och peppar. Servera detta med sallad, resten av såsen och toppa med lite persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015

Ingredienser
2 portioner
2 förkokta majskolvar
1 tomat
450 g förkokt potatis
1 msk olja
1/2 tsk rosmarin
salt och peppar
1/2 ask persilja (à 20 g)
2 kotletter (gärna från gårdsgris)
1 dl sweet chipotle bbq-sås
1 hjärtsallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på såsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Rosta gärna lite solrosfrön på plåten med övriga ingredienser.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2739 KJ / 652 kCal
Fett16 g
Salt2.94 g
Kolhydrater87 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mmmm...så vi längtar...
Anna
2015-05-02