Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kotlett med sötsur löksås

Fläskkotletterna bryner du snabbt och tillagar sen en härlig sås av karamelliserad rödlök, vinäger, soja och grädde. Klyftpotatisarna får en härlig yta med ett smart trick – låt plåten hettas upp i ugnen och lägg potatisarna på den varma plåten. Med ärtor till blir det en supermiddag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan, salt och peppar. Lägg potatisen på den varma plåten och stek mitt i ugnen först ca 20 minuter.
  3. Bryn kotletterna i resten av oljan. Salta och peppra och lägg upp på ett fat.
  4. Skala, dela och skär löken i skivor. Bryn dem i matfettet. Strö över sockret och låt det karamelliseras. Blanda vinäger, soja, vatten och grädde. Häll blandningen över löken och låt koka ca 5 minuter.
  5. Lägg kotletterna på potatisplåten och stek ytterligare ca 10 minuter.
  6. Värm ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera kotletterna med klyftpotatis, ärter och sås.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 4 fläskkotletter (benfria)
  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk soja
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 förp gröna ärter (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2604 kJ / 624 kCal