Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekta kotletter med ärt- och pastafräs

Stekta kotletter med ärt- och pastafräs är ett lättlagat och snabbt alternativ till vardagsmiddagen. De goda fläskkotletterna steks och serveras med en krämig pastaröra av lök, fullkornspasta, ärter och parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ärt- och pastafräs: Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skala och skiva löken. Fräs löken i olja. Tillsätt ärterna och låt fräsa med någon minut. Låt pastan rinna av och blanda ner i pannan. Krydda med peppar och gärna smulad dragon. Riv osten och blanda i pastan.
  2. Kotletter: Skär ett par snitt i kanten på kotlettena. Stek dem i olja ca 5 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Servera kotletterna med ärt- och pastafräset, sallad och bröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör mjölkfri: byt ut osten mot sojabaserad ost.

Tips

Fullkornspasta ger rätten mer fibrer men den kan givetvis ersättas med vanlig pasta.

Gröna tipset: Servera ärt- och pastafräset till vegobiffar av soja eller grönsaker om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
Ärt- och pastafräs
  • 280 g pasta (gärna fullkornspasta t.ex spagetti)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 300 g djupfrysta ärter
  • 1 1/2 krm peppar
  • 1 tsk smulad dragon
  • 50 g parmesanost
Stekta kotletter
  • 4 fläskkotletter (à ca 150 g)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • sallad till servering
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2580 kJ / 617 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden