Kotlett med rotmos och inlagd gurka
Kotlett med rotmos och inlagd gurka, en god husmansklassiker. Rotmoset stöts fluffigt och smaksätts med senap där den får en tydlig karaktär. Smaken passar utmärkt ihop med den inlagda gurkan där sött och syrligt står för smakerna. Servera detta ihop med en saftig kotlett och toppa med rostad lök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015
Ingredienser
4 portioner
Rotmos
3 morötter
ca 200 g kålrot
600 g fast potatis
2 kycklingbuljongtärning
1 msk smör eller margarin
1/2 msk senap
Gurka
1 gurka
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 msk strösocker
1 tsk salt
2 krm peppar
1/2 ask persilja (à 20 g)
Kotlett
4 kotletter
1 msk olja
Till servering
1 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2023 KJ / 484 kCal
Fett20 g
Salt3.64 g
Kolhydrater41 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God
Åke
2016-09-23