Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lammkotletter med kålrot, morot, nypon och ingefära

Ett smakrikt recept på lammkotletter med kålrot, morötter och nypondressing med ingefära. Du tillagar köttet i stekpanna och rostar rotsakerna i ugn. Den goda dressingen gör du av nypon, ingefära, vinäger, honung och chili!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda kotletterna med salt och peppar. Bryn smör i en stekpanna lägg i lammkotletterna och ge dem fin färg vänd lammkotletterna och tillsätt rosmarinen i stekpannan. Låt kotletterna steka tills rosa köttsaft tränger fram. 
  2. Servera kotletterna genast spara rosmarinbladen till servering!
  3. Nypondressing: Blanda samman alla ingredienser och koka upp. Ta av från värmen och låt svalna. Använd dressingen till de rostade rotfrukterna.
  4. Kålrot och morot: Sätt ugnen på 200°C.
  5. Skär kålrot och morot i grova bitar. Kålroten kan vara i något mindre bitar då den tar längre tid att tillaga. Krydda rotfrukterna med salt och honung samt olivolja. Baka rotfrukterna i ugn ca 30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka och har fått fin färg.
  6. Tillsätt dressingen samt spenaten rör om och smaka av med salt. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g lammkotletter
  • 4 msk rosmarinblad
  • salt och svartpeppar
  • smör
Nypondressing
  • 2 dl nyponsoppa (egen eller färdig)
  • 2 msk finskuren, färsk ingefära
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk finhackad röd chili
Kålrot och morot
  • 300 g skalda kålrot
  • 300 g skalad morot
  • salt
  • 1 msk flytande honung
  • olivolja
  • 3 dl sköljd babyspenat
Lägg till i inköpslistan