Kotlett med rotfruktsgratäng och pimiento de padron

Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kotlett med rotfruktsgratäng och pimiento de padron

Pimientos de padron är en favorit på det spanska tapasbordet, men passar också utmärkt som tillbehör! Stek dem några minuter i olja, kotletterna lika så och krydda med timjan och vitlök. Servera tillsammans med rotfruktsgratäng och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021

Kotlett med rotfruktsgratäng och pimiento de padron

Ingredienser

2 portioner
2 port kyld rotfruktsgratäng
100 g pimiento de padron
1 tsk olja
2 benfria fläskkotletter
salt
peppar
1/2 tsk torkad timjan
1/2 vitlöksklyfta
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Snabblagat på 25 minuter doftar underbart och sallad till kan vara kruksallad och gula tomater och färsk timjan mixa och alla vill ha den inklusive katten. Smakar gott.

    June

Näringsvärde per portion

Energi2814 KJ / 653 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Stekt kotlett med rostad potatis
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad