Kotlett med majskolv och rödlökssmetana
En lyxig rätt där kotlett med majskolv får sällskap av en rödlökssmetana. Denna blandning är ett spännande tillbehör där finhackad lök kokas i vinäger och socker innan den vänds ned i smetana tillsammans med grovhackad färsk basilika. Perfekt ihop med den saftiga kotletten och rostade grönsaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015
Ingredienser
Rostade grönsaker
Rödlökssmetana
Kött
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer