Kotlett med majskolv och rödlökssmetana
En lyxig rätt där kotlett med majskolv får sällskap av en rödlökssmetana. Denna blandning är ett spännande tillbehör där finhackad lök kokas i vinäger och socker innan den vänds ned i smetana tillsammans med grovhackad färsk basilika. Perfekt ihop med den saftiga kotletten och rostade grönsaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015
Ingredienser
4 portioner
Rostade grönsaker
900 g färsk potatis
2 röda paprikor
2 förkokta majskolvar
2 msk olivolja
salt
peppar
Rödlökssmetana
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk strösocker
1/2 kruka basilika
2 dl smetana
Kött
4 skivor fläskkotlett
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2775 KJ / 661 kCal
Fett36 g
Salt2.04 g
Kolhydrater50 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer