Kolja med linser le puy och varm rödvinsvinägrett

Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
0
Kolja med linser le puy och varm rödvinsvinägrett

Linser behöver inte vara mjöliga och tråkiga. Tvärtom! Koka dem långsamt och länge tillsammans med lite fräst lök, vänd runt i grönsakerna och häll på en vinägrett, så får de liv och går perfekt ihop med den lena och smakrika koljan. En mycket spännande och god rätt!

Kolja med linser le puy och varm rödvinsvinägrett

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1 msk  olivolja
3 dl  linser de puy
ca 500 g  kolja
1 msk  matolja
1/2   knippe salladslök
1   gurka
1   påse mangoldskott (à 65 g)
3 msk  olivolja
1 msk  rödvinsvinäger
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2024 KJ / 484 kCal
Fett18 g
Salt2.07 g
Kolhydrater37 g
Protein40.1 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kolja med dillig romsås
Betyg 3.2 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med broccoli
Betyg 2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kolja med rödbetshummus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med äggsås
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga