Kolja med linser le puy och varm rödvinsvinägrett
Linser behöver inte vara mjöliga och tråkiga. Tvärtom! Koka dem långsamt och länge tillsammans med lite fräst lök, vänd runt i grönsakerna och häll på en vinägrett, så får de liv och går perfekt ihop med den lena och smakrika koljan. En mycket spännande och god rätt!
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk olivolja
3 dl linser de puy
ca 500 g kolja
1 msk matolja
1/2 knippe salladslök
1 gurka
1 påse mangoldskott (à 65 g)
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2024 KJ / 484 kCal
Fett18 g
Salt2.07 g
Kolhydrater37 g
Protein40.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer