Kotlett med potatis- och selleristomp

Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kotlett med potatis- och selleristomp

Ikväll bjuds det på saftiga gyllenbruna kotletter med potatis- och selleristomp. Samtidigt som potatis och rotselleri kokas mjukt finns det tid till att förbereda en krispigt god sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018

Kotlett med potatis- och selleristomp

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
250 g rotselleri
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk

Sallad

1 krispsallad
1 msk olivolja
1 msk senap
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl rostade och saltade pumpakärnor

Kotletter

600 g benfria fläskkotletter
1 tsk olja
salt
peppar

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jag tycker att det ör nästintill skamligt att kalla stekt fläskkotlett med potatismos med grönsallad för ”inspiration”. Tråkmat kallar jag det.

    Linda

Näringsvärde per portion

Energi2752 KJ / 656 kCal
Fett33 g
Salt2.83 g
Kolhydrater48 g
Protein39 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kotlett BBQ med äppelslaw
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kotlett ”sweet and sour”
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad