Kotlett med päron- och kålrabbisallad
Kotlett, päron, gräslök, timjan, kålrabbi, dijon - några av de ljuvliga smakerna ni kommer få uppleva i denna rätt, som också passar oerhört bra ihop. Kotletterna steks med timjan och serveras med kokt potatis, en kålrabbisallad samt en senapskräm.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Kålrabbi
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 kålrabbi
1 päron
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Kotlett
4 benfria fläskkotletter
1 tsk olja
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
Senapskräm
1 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2574 KJ / 614 kCal
Fett31 g
Salt1.4 g
Kolhydrater43 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite smakfattigt, men helt okej!
Andreas
2021-10-23Inge vidare tyvärr
Molly
2021-10-21