Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kotlett med ostmos och bönor

En smakrik kotlett med mättande ostmos och bönor. Potatisen kokas mjuk innan den mosas ihop med varm mjölk där osten tillsätts sist. Kotletterna steks några minuter på varje sida och får en fin gyllenbrun yta. Till servering finns krispiga haricots verts och syrlig citron.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och koka potatisen.
  2. Skär citronen i klyftor.
  3. Koka haricots vertsen i saltat vatten ca 3 minuter.
  4. Häll av vattnet från potatisen och mosa den. Rör ner varm mjölk och smaka av med salt och peppar. Vänd ner osten.
  5. Stek kotletterna i matfettet i en stekpanna några minuter på varje sida. Salta och peppra.
  6. Hacka persiljan och blanda med bönorna.
  7. Servera kotletterna med potatismos, haricots verts och citron.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri ost. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 1 citron
  • 150 g haricots verts
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 4 benfria fläskkotletter
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2123 kJ / 509 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept