Kryddstekta kotletter med auberginedipp

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
0
Kryddstekta kotletter med auberginedipp

Fläskkotletter stekta med rosmarin och paprikapulver får mycket och smarrig smak. Blir underbart med en dipp av aubergine, vitlök och crème fraiche – kryddad med spiskummin och gräslök. Sallad till denna superrätt är kokta haricots verts med tunt skivad lök, olja och vinäger. Ljuvligt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014

Kryddstekta kotletter med auberginedipp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Auberginedipp

2 vitlöksklyftor
1 aubergine
2 msk olivolja
1 dl crème fraiche
1 lime
salt
svartpeppar
1/2 kruka gräslök
1/2 tsk spiskummin

Haricots verts

1 rödlök
150 g haricots verts (bönor)
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger

Kotletter

4 fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk rosmarin
1/2 tsk paprikapulver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2426 KJ / 580 kCal
Fett23.8 g
Kolhydrater54.3 g
Protein34.5 g

Testa liknande recept

Barbecuekotlett med dragonkryddad morotspuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kotletter med fransk bönsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Currylaksa
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kotlett med ostmos och bönor
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekta kotletter med fuskbea och klyftpotatis
Betyg 3.5 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga