Kryddstekta kotletter med auberginedipp
Fläskkotletter stekta med rosmarin och paprikapulver får mycket och smarrig smak. Blir underbart med en dipp av aubergine, vitlök och crème fraiche – kryddad med spiskummin och gräslök. Sallad till denna superrätt är kokta haricots verts med tunt skivad lök, olja och vinäger. Ljuvligt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Auberginedipp
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
2 msk olivolja
1 dl crème fraiche
1 lime
salt
svartpeppar
1/2 kruka gräslök
1/2 tsk spiskummin
Haricots verts
1 rödlök
150 g haricots verts (bönor)
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Kotletter
4 fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk rosmarin
1/2 tsk paprikapulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2426 KJ / 580 kCal
Fett23.8 g
Kolhydrater54.3 g
Protein34.5 g
Kommentarer