Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddstekta kotletter med auberginedipp

Fläskkotletter stekta med rosmarin och paprikapulver får mycket och smarrig smak. Blir underbart med en dipp av aubergine, vitlök och crème fraiche – kryddad med spiskummin och gräslök. Sallad till denna superrätt är kokta haricots verts med tunt skivad lök, olja och vinäger. Ljuvligt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Auberginedipp: Skala och finhacka vitlöken. Skär auberginen i centimeterstora bitar.
  3. Fräs vitlök och aubergine i olivoljan i en gryta ca 20 minuter eller tills de är mosiga. Mixa eller mosa auberginen med en gaffel. Blanda ner crème fraiche. Smaka av med pressad limesaft, salt, peppar, hackad gräslök och spiskummin.
  4. Haricots verts: Skala och skiva löken tunt. Ansa och koka haricots vertsen mjuka i saltat kokande vatten. Låt dem rinna av. Blanda dem med lök, olivolja och vinäger.
  5. Kotletter: Stek kotletterna i matfettet ca 4 minuter på varje sida i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Strö över rosmarin och paprikapulver.
  6. Servera kotletterna med auberginedipp, haricots verts och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Auberginedipp
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 lime
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 tsk spiskummin
Haricots verts
  • 1 rödlök
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
Kotletter
  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk paprikapulver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2426 kJ / 580 kCal