Kryddstekta kotletter med auberginedipp

6
0
Kryddstekta kotletter med auberginedipp

Fläskkotletter stekta med rosmarin och paprikapulver får mycket och smarrig smak. Blir underbart med en dipp av aubergine, vitlök och crème fraiche – kryddad med spiskummin och gräslök. Sallad till denna superrätt är kokta haricots verts med tunt skivad lök, olja och vinäger. Ljuvligt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014

Kryddstekta kotletter med auberginedipp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Auberginedipp

2 vitlöksklyftor
1 aubergine
2 msk olivolja
1 dl crème fraiche
1 lime
salt och svartpeppar
1/2 kruka gräslök
1/2 tsk spiskummin

Haricots verts

1 rödlök
150 g haricots verts (bönor)
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger

Kotletter

4 fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk rosmarin
1/2 tsk paprikapulver

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2426 KJ / 580 kCal
Fett 23.8 g
Kolhydrater 54.3 g
Protein 34.5 g
Läs mer om näringsvärden