Kotlett med krämig hjärtkål och hasselnötter

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kotlett med krämig hjärtkål och hasselnötter

Denna lilla med naggande goda kålsort kommer helt till sin rätt tillsammans med de rostade hasselnötterna och den salta kotletten. Ät det ihop med den ihåliga bucatinin och strö grana padano på toppen! Bon appétit!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Kotlett med krämig hjärtkål och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner

Hjärtkål

1 dl rostade hasselnötter
250 g hjärtkålshuvud
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 msk olja
1 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl hyvlad grana padano
salt
peppar
4 port pasta (gärna bucatini)

Kotlett

ca 500 g tunnskivad kotlett
1/2 msk olja

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott, enkelt och fräscht! Jag hade lite socker i kålstuvningen för att höja smakerna. Toppenrätt! Och lagom mycket.

    Nora

Näringsvärde per portion

Energi3115 KJ / 745 kCal
Fett34 g
Salt1.44 g
Kolhydrater59 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Färskostfylld kotlett med tomater
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kotlett med ljummen pastapestosallad
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pasta pesto med haricots verts
    Betyg 2.9 av 5.175 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad