Kotlett med grönsaksbulgur och olivyoghurt
Charmigt och smakrikt recept på kotlett med grönsaksbulgur och olivyoghurt. Grönsaksbulgur gör du av blomkål, spetskål, purjolök och bulgur. Gör en krämig sås av oliver och matyoghurt att servera till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2011
Ingredienser
4 portioner
4 benfria fläskkotletter
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
Grönsaksbulgur
250 g blomkålsbuketter
200 g spetskål
1 purjolök
4 port bulgur
2 msk olivolja
salt och peppar
Olivyoghurt
1 dl oliver
2 dl matyoghurt
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2382 KJ / 569 kCal
Fett32.8 g
Kolhydrater34 g
Protein34.8 g
Kommentar
God vardagsmat! Använde färsk blomkål som jag delade i små buketter och vanlig vitkål istället för spetskål. Glömde skaffa ingredienserna för olivyoghurten, så det blev till att leta i kylskåpet efter något annat. Hittade lite gräddfil som jag blandade med ajvar och kryddade med salt och peppar. Passade utmärkt!
Marie
2012-09-12