Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kotlett med grönsaksbulgur och olivyoghurt

Charmigt och smakrikt recept på kotlett med grönsaksbulgur och olivyoghurt. Grönsaksbulgur gör du av blomkål, spetskål, purjolök och bulgur. Gör en krämig sås av oliver och matyoghurt att servera till rätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grönsaksbulgur: Tina blomkålen om den är fryst. Skär bort rotstocken på spetskålen och strimla den. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek blomkål, kål och purjo i olivoljan. Blanda ner det i bulgurn, smaksätt med salt och peppar.
  4. Stek kotletterna i olivolja ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Olivyoghurt: Hacka oliverna grovt och blanda med yoghurt, smaka eventuellt av med salt och peppar.
  6. Servera kotletterna med grönsaksbulgur och olivyoghurt.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 benfria fläskkotletter
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Grönsaksbulgur
  • 250 g blomkålsbuketter
  • 200 g spetskål
  • 1 purjolök
  • 4 port bulgur
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Olivyoghurt
  • 1 dl oliver
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2382 kJ / 569 kCal