Kotlett med grönsaksbulgur och olivyoghurt

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
1
Kotlett med grönsaksbulgur och olivyoghurt

Charmigt och smakrikt recept på kotlett med grönsaksbulgur och olivyoghurt. Grönsaksbulgur gör du av blomkål, spetskål, purjolök och bulgur. Gör en krämig sås av oliver och matyoghurt att servera till rätten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2011

Kotlett med grönsaksbulgur och olivyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 benfria fläskkotletter
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar

Grönsaksbulgur

250 g blomkålsbuketter
200 g spetskål
1 purjolök
4 port bulgur
2 msk olivolja
salt
peppar

Olivyoghurt

1 dl oliver
2 dl matyoghurt
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

God vardagsmat! Använde färsk blomkål som jag delade i små buketter och vanlig vitkål istället för spetskål. Glömde skaffa ingredienserna för olivyoghurten, så det blev till att leta i kylskåpet efter något annat. Hittade lite gräddfil som jag blandade med ajvar och kryddade med salt och peppar. Passade utmärkt!

Marie

2012-09-12

Näringsvärde per portion

Energi2382 KJ / 569 kCal
Fett32.8 g
Kolhydrater34 g
Protein34.8 g

Testa liknande recept

Kotlett med grynsallad
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hel kotlettrad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrad lax med citron- och blomkålstabbouleh
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad fläskkotlett
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kotlett med rostad bukettblomkål och hjärtsallad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade lammkotletter med rödbetshummus och bulgur
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga