Kotlett med gräddsås och pressgurka

4
0
Kotlett med gräddsås och pressgurka

Ibland kan det enkla vara det vinnande kortet! Gör din egna pressgurka med vatten, socker, salt och ättika i en bunke. Detta syrliga tillbehör passar perfekt till den stekta kotletten som fått koka upp i matlagningsgrädden. Rätten äts tillsammans med kokt potatis och söta körsbärstomater!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018

Kotlett med gräddsås och pressgurka

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Pressgurka

2 msk strösocker
1 msk ättika (12%)
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1 gurka

Kotletter

4 benfria fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde

Till servering

250 g körsbärstomater

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller margarin och laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Gott är att smaksätta såsen med lite soja eller gelé. Eller varför inte någon torkad ört, till exempel timjan?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2164 KJ / 516 kCal
Fett 20 g
Salt 0.71 g
Kolhydrater 49 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden