Kotlett med gräddsås och pressgurka

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Kotlett med gräddsås och pressgurka

Ibland kan det enkla vara det vinnande kortet! Gör din egna pressgurka med vatten, socker, salt och ättika i en bunke. Detta syrliga tillbehör passar perfekt till den stekta kotletten som fått koka upp i matlagningsgrädden. Rätten äts tillsammans med kokt potatis och söta körsbärstomater!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018

Kotlett med gräddsås och pressgurka

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Pressgurka

2 msk strösocker
1 msk ättika (12%)
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1 gurka

Kotletter

4 benfria fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde

Till servering

250 g körsbärstomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2164 KJ / 516 kCal
Fett20 g
Salt0.71 g
Kolhydrater49 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lök- och champinjonfylld kotlett
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kotlett med choronsås och rostad potatis
Betyg 3.4 av 5.
134 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kotlett med rostad löksås
Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett i gräddsås med gnocchi
Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med gräddsås och plommon
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddig kotlettgryta med äpple
Betyg 4.1 av 5.
63 personer har röstat
Under 45 min att tillaga