Kotlett med gräddsås och pressgurka
Ibland kan det enkla vara det vinnande kortet! Gör din egna pressgurka med vatten, socker, salt och ättika i en bunke. Detta syrliga tillbehör passar perfekt till den stekta kotletten som fått koka upp i matlagningsgrädden. Rätten äts tillsammans med kokt potatis och söta körsbärstomater!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Pressgurka
2 msk strösocker
1 msk ättika (12%)
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1 gurka
Kotletter
4 benfria fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
Till servering
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2164 KJ / 516 kCal
Fett20 g
Salt0.71 g
Kolhydrater49 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer