Kotlett med coleslaw och rostad potatis

10
2
Kotlett med coleslaw och rostad potatis

Smakrik kotlett serveras här i en smaskig kombination med coleslaw och rostad potatis. Coleslaw är ett fräscht tillbehör som passar perfekt till all typ av grillat, framför allt till kött och potatis. Den här varianten får lite extra riv av kryddig dijonsenap och chilisås.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Kotlett med coleslaw och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g
fast potatis
2
palsternacka
1 msk
olja
-
salt och peppar

Coleslaw

1 dl
majonnäs
1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
1 msk
chilisås
1
förp råkostsallad (à 275 g)
1/2
kruka persilja

Kotlett

ca 500 g
tunnskivad kotlett
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Redaktionen

2016-08-22

Hej Ann-Marie! Tack för din kommentar-tar den vidare i organistaionen. Hälsningar Michelle

Ann-marie

2016-08-22

jag tycker att det är för lite grönsaker i maträtterna över lag! 2 st palsternackor är för lite 275 gr råkost för lite! maträtterna är annars goda och inspirerande kanske lite mer vuxen smak eftersom vi är 2 st vuxna med matlådor istället för 2 vuxna och 2 barn mvh Ann-marie

Näringsvärde per portion

Energi 2685 KJ / 642 kCal
Fett 28.9 g
Salt 2.84 g
Kolhydrater 55.8 g
Protein 34.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept