Kotlett med coleslaw och rostad potatis
Smakrik kotlett serveras här i en smaskig kombination med coleslaw och rostad potatis. Coleslaw är ett fräscht tillbehör som passar perfekt till all typ av grillat, framför allt till kött och potatis. Den här varianten får lite extra riv av kryddig dijonsenap och chilisås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g fast potatis
2 palsternacka
1 msk olja
salt
peppar
Coleslaw
1 dl majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk chilisås
1 förp råkostsallad (à 275 g)
1/2 kruka persilja
Kotlett
ca 500 g tunnskivad kotlett
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2685 KJ / 642 kCal
Fett28.9 g
Salt2.84 g
Kolhydrater55.8 g
Protein34.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Ann-Marie! Tack för din kommentar-tar den vidare i organistaionen. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-08-22jag tycker att det är för lite grönsaker i maträtterna över lag! 2 st palsternackor är för lite 275 gr råkost för lite! maträtterna är annars goda och inspirerande kanske lite mer vuxen smak eftersom vi är 2 st vuxna med matlådor istället för 2 vuxna och 2 barn mvh Ann-marie
Ann-marie
2016-08-22