Kotlett i pestogräddsås
I det här receptet testar vi en ny variant av gräddsåsen - vi smaksätter den med paprika och pesto! Såsen blir ett tillbehör till stekt kotlett som kryddas med salt och peppar. Servera tillsammans med kokt ris och sallad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
1 röd paprika
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3/4 dl mjölk
2 msk pesto basilika
salt
peppar
4 benfria fläskkotletter (à ca 150 g)
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2585 KJ / 617 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såsen var smaklös. Slängde i en buljongtärning och kryddade rejält.
Rosita
2022-05-24Mycket god pestosås. Kotletterna fick sjuda till sig och lite i såsen innan det var dags för att äta
Ingrid
2021-04-26