Kotlett i pestogräddsås

9
2
Kotlett i pestogräddsås

I det här receptet testar vi en ny variant av gräddsåsen - vi smaksätter den med paprika och pesto! Såsen blir ett tillbehör till stekt kotlett som kryddas med salt och peppar. Servera tillsammans med kokt ris och sallad. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022

Kotlett i pestogräddsås

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
1 röd paprika
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3/4 dl mjölk
2 msk pesto basilika
salt
peppar
4 benfria fläskkotletter (à ca 150 g)
65 g röd mangold

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, mjölk och pesto mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Stek en krossad vitlöksklyfta tillsammans med kotletterna (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Rosita

2022-05-24

Såsen var smaklös. Slängde i en buljongtärning och kryddade rejält.

Ingrid

2021-04-26

Mycket god pestosås. Kotletterna fick sjuda till sig och lite i såsen innan det var dags för att äta

Näringsvärde per portion

Energi 2585 KJ / 617 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden