UNDER 45 MIN | Medel

Kotlett i bbq-sås och gurkslaw

Den bästa matkombinationen måste ju vara att blanda sötma, sälta, krämighet och krispighet! Kotlett med BBQ-smak passar utmärkt ihop med den krämiga gurkslawen som görs på crème fraiche. Ett givet tillbehör till detta är självklart kokt ris, och du strör finhackad gräslök ovanpå kotletten!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hyvla gurkan tunt med osthyvel eller mandolin. Blanda gurkskivorna med crème fraiche, salt och peppar.
  3. Stek köttet i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Rör ner marinaden och låt den bli varm.
  4. Hacka gräslöken.
  5. Servera kotletten med ris, gräslök och gurkslaw.

För alla

Kontrollera noga innehållet glazen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gurka
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 600 g tunnskivad kotlett
  • 1 msk olja
  • 1 förp smokey honey marinad (à 65 ml)
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2680 kJ / 639 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept