Kotlett i bbq-sås och gurkslaw
Den bästa matkombinationen måste ju vara att blanda sötma, sälta, krämighet och krispighet! Kotlett med BBQ-smak passar utmärkt ihop med den krämiga gurkslawen som görs på crème fraiche. Ett givet tillbehör till detta är självklart kokt ris, och du strör finhackad gräslök ovanpå kotletten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gurka
2 dl crème fraiche
salt
peppar
600 g tunnskivad kotlett
1 msk olja
1 förp smokey honey marinad (à 65 ml)
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2680 KJ / 639 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Grillade köttet istället efter det legat i marinaden, blev gott.
Anna
2020-06-15God men väldigt blek jämfört med bilden
Ida
2020-06-11