UNDER 45 MIN | Medel

Kotlett i hoisinsås och sojabönor

Ja du läser rätt, denna rätt innehåller endast sex ingredienser! De tunnskivade kotletterna steks i olja, och kryddas sen upp med salt och peppar innan hoisinsåsen åker ner och puttrar. Ät ihop med kokt ris och varma sojabönor och ät. Krångligare än så är det faktiskt inte!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär kotletterna i strimlor och stek dem i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och rör i hoisinsåsen och låt den bli varm.
  4. Värm bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera kotletterna i såsen med ris och sojabönorna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna med lite rostade sesamfrön.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 600 g tunnskivad kotlett
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 200 ml hoisinsås
  • 250 g sojabönor

Näringsvärde
Per portion

Energi 2718 kJ / 648 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept