Kotlett i hoisinsås och sojabönor
De tunnskivade kotletterna steks i olja, och kryddas sen upp med salt och peppar innan hoisinsåsen åker ner och puttrar. Ät ihop med kokt ris och varma sojabönor. Krångligare än så är det faktiskt inte!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
600 g benfri fläskkotlett
1 msk olja
salt
peppar
200 ml hoisinsås
1 dl vatten
1 lime
250 g sojabönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2665 KJ / 637 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tricket är att hitta rätt balans mellan sås och lime. Krävdes ganska mycket lime för att neutralisera smaken i såsen för mig.
Niclas
2024-01-04Inte gott. För sött.
Lisa
2023-02-21Nej, inte gott. Ett rent slöseri med kotletter.
Jörgen
2023-02-20