Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig lax med sojabönor

En underbar och färggrann fiskrätt där läckra laxfiléer halstras i en het stekpanna och sedan får sjuda med mjölk och crème fraiche (smaksatt med senap, vitt vin och schalottenlök). Servera den mjälla laxen med proteinrika sojabönor och vackert gröna mangoldskott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Ta laxen ur förpackningen och torka den torr. Strö saltet i en torr och het stekpanna och halstra laxen ca 3 minuter på varje sida. Sänk sedan värmen och tillsätt crème fraiche och mjölk och smaka av med peppar. Låt sjuda ca 2 minuter.
  4. Värm sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera laxen med bönor, ris och mangoldskott.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri naturell crème fraiche och krydda extra med senap, vitt vin eller pressad citron och lök. Använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och krydda extra med senap, vitt vin eller pressad citron och lök. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port laxfilé (à 140 g)
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche (senap/ vitt vin/ schalottenlök)
  • 1/2 dl mjölk
  • peppar
  • 250 g sojabönor
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2886 kJ / 690 kCal