En saftig cordon bleu på kotlett med sockerärtor. Förbered genom att banka köttet lite lätt, bred ut ost- och skinkskivor på hälften av kotelettskivorna, vik ihop, doppa i mjöl, uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek den gyllenbrun och servera med kokta sockerärtor och pressad potatis. Gott och enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Byt ut ströbrödet mot glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det skall väl vara mjöl och inte mjölk väl?
Mona
2018-08-05Hej Mona! Tack för din synpunkt. Det ska vara mjöl. Hälsningar, Terese
Redaktionen
2018-08-06Intressant ska nog prova på att göra det.
Sigrid
2014-11-29lockande
Gunilla
2014-11-11