Cordon bleu på kotlett med sockerärter
En saftig cordon bleu på kotlett med sockerärtor. Förbered genom att banka köttet lite lätt, bred ut ost- och skinkskivor på hälften av kotelettskivorna, vik ihop, doppa i mjöl, uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek den gyllenbrun och servera med kokta sockerärtor och pressad potatis. Gott och enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
ca 600 g tunnskivad kotlett
4 skivor skivad ost
100 g skivad rökt skinka
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
150 g sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2518 KJ / 602 kCal
Fett21 g
Salt2.44 g
Kolhydrater53 g
Protein47 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det skall väl vara mjöl och inte mjölk väl?
Mona
2018-08-05Hej Mona! Tack för din synpunkt. Det ska vara mjöl. Hälsningar, Terese
Redaktionen
2018-08-06Intressant ska nog prova på att göra det.
Sigrid
2014-11-29lockande
Gunilla
2014-11-11