Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtpanerade fläskkotletter med oliv- och tomatsallad

Här är ett festligt och supergott recept på örtpanerade fläskkotletter med oliv- och tomatsallad! Paneringen, som du gör av ägg, mjöl och örtmix (ströbröd, citronskal, oregano och persilja), ger kotletterna en både krispig och smakrik yta. Servera med kokt potatis och friskt syrlig oliv- och tomatsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Borsta, skölj och halvera potatisen, koka den i saltat vatten.
  3. Örtpanerade fläskkotletter: Skölj citronen och riv skalet. Mixa ströbrödet med citronskal, oregano och hälften av persiljan tills det blandats. Blanda ner salt och peppar. Häll upp på en flat tallrik.
  4. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa dem med en gaffel. Häll upp mjölet på en flat tallrik.
  5. Vänd kotletterna i mjölet och skaka av överflödigt mjöl. Vänd dem sedan i ägg och sist i örtmixen.
  6. Hetta upp en stekpanna med oljan och stek kotletterna på medelvärme 2-3 minuter på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek dem klara mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Oliv- och tomatsallad: Vispa olivoljan med pressad vitlök och vinäger till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  8. Låt oliverna rinna av. Skala och skiva löken tunt. Dela tomaterna och kläm ut kärnhuset. Blanda tomater och kärnhuset med oliver, lök och resten av persiljan. Blanda salladen med dressingen.
  9. Servera salladen med fläskkotletterna och potatisen.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber och glutenfri mjölmix.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg sommarpotatis
Örtpanerade fläskkotletter
  • 1/2 citron
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 kruka färsk oregano
  • 1/2 kruka bladpersilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjöl
  • 4 benfria kotletter
  • 2 msk olja
Oliv- och tomatsallad
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 235 g svarta oliver skivade
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3002 kJ / 717 kCal