Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvstubbar med tomat och svamp

Trevlig ugnsstekt falukorv i en sås av krossade tomater, toppad med champinjoner och riven ost. Servera dina korvstubbar med pasta och en blandad sallad. En måltid som går hem hos hela familjen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär korven i ca 3 cm breda bitar.Ställ bitarna i en ugnssäker form.
  3. Häll tomatkrosset runt korven.
  4. Ansa och finhacka champinjonerna. Blanda champinjonerna med ost, salt och peppar. Fördela hacket på korvstubbarna.
  5. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  6. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  7. Servera korven med topping, sås, pasta och en blandad sallad.

För alla

Läs noga ingredienserna på korven. I övrigt innehåller rätten gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör gluten- och ägg fri: Servera korven med gluten- och äggfri pasta.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Byt ut osten mot sojabaserad ost. om du inte tål gluten eller ägg.

Tips

Krydda gärna de krossade tomaterna med pressad vitlök om du tycker om det. Gröna tipset: Ställ stubbar av squash i de krossade tomaterna och täck med svamp och ost om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 550 g falukorv (max 7 %)
  • 1 förpackning krossade tomater med basilika (à 500 g)
  • 200 g champinjoner
  • 2 dl riven ost (max 17 %)
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 280 g pasta (t ex tagliatelle)
Till servering
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2525 kJ / 603 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden