Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Wokad falukorv

Wokad falukorv är ett smakrikt, enkelt och lättlagat alternativ till vardagsmiddagen. Champinjoner, ingefära, woksås och bambuskott förhöjer smaken på den wokade falukorven. Serveras med jasminris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär korven i 1/2 cm tjocka strimlor. Skala ingefäran. Skiva den och svampen.
  2. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs ingefäran någon minut. Tillsätt falukorven och stek under omrörning tills den fått fin färg. Ta upp. Häll bort överflödigt fett.
  3. Hetta upp pannan igen och tillsätt lite olja. Woka grönsaker och svamp under omrörning i ca 1 minut.
  4. Lägg tillbaka falukorven och tillsätt woksås, rör om och hetta upp. Servera genast med nykokt jasminris.

Tips

Variera rätten genom att byta ut woksås mot sweet sour sås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g mager falukorv
  • 1 bit färsk ingefära (1 bit motsvarar storleken av en valnöt)
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 burk strimlade bambuskott (à 227 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 bit strimlad purjolök (1 bit motsvarar ca 15 cm)
  • 4 msk woksås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?