Tacokorv | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tacokorv

Prova på en ny variant av ugnsstekt falukorv. Tillsätt blandningen av tomater, tacosås och salt för en festlig och smakrik tacokorv. Smula över tortillachips och strö över ost, grädda sen i ugnen. Servera korven med sallad och ugnsstekt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär djupa skåror i korven.
  3. Blanda krossade tomater, tacosås och salt i en ugnssäker form.
  4. Lägg i korven och strö över osten. Smula över chipsen. Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  5. Servera med ugnsstekta potatisklyftor, sallad och ev lite gräddfil eller matyoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg, men kontrollera alltid innehållet i färdiga produkter.
Gör mjölkfri: byt osten mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g mager falukorv
  • 1/2 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 dl tacosås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl riven ost
  • 10 tortillachips
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2290 kJ / 570 kCal
Fett: 32 g
Läs mer om näringsvärden