Korvlåda med tomat och svamp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvlåda med tomat och svamp

Den här korvlådan med tomat och svamp kommer snabbt bli en av familjens vardagsfavoriter. Korvlådan går snabbt och enkelt att tillaga och är utmärkt att göra till många personer. Dessutom perfekt att ha som matlåda.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär korven i ca 3 cm breda bitar. Ställ bitarna i en ugnssäker form.
  3. Häll tomatkrosset runt korven.
  4. Ansa och finhacka champinjonerna. Blanda champinjonerna med ost, salt och peppar. Fördela hacket på korvstubbarna.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  7. Servera korven med topping, sås, pasta och en blandad sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör mjölkfri: byt ut osten mot sojabaserad ost.
Gör glutenfri: servera korven med glutenfri pasta.
Gör äggfri: servera korven med äggfri pasta.

Tips

Krydda gärna de krossade tomaterna med pressad vitlök om du tycker om det.

Gröna tipset: Ställ stubbar av squash i de krossade tomaterna och täck med svamp och ost om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 550 g falukorv (max 7%)
  • 1 förp krossade tomater med basilika (à 550 g)
  • 200 g champinjoner
  • 2 dl riven ost (max 17%)
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 280 g pasta t ex tagliatelle
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2304 kJ / 551 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden