Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Korvstroganoff

Ett klassiskt vardagsrecept som passar alla i hushållet! Strimla falukorv och stek den tillsammans med lök och äpple i klyftor. Tillsätt tomatpuré, tomatkross, grädde och mjölk, krydda med salt och peppar och låt puttra ihop i ca 15 minuter. Servera tillsammans med nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla korven. Skala och finhacka löken. Skär äpplet i tunna klyftor och skär bort kärnhuset.
  3. Bryn korven i matfettet. Tillsätt lök och äpple. Stek tillsammans ca 1 minut och tillsätt tomatpuré, tomatkross, grädde och mjölk.
  4. Krydda med salt och peppar. Låt puttra ihop ca 15 minuter.
  5. Servera stroganoffen med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt grädden mot havre, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • ca 500 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2770 kJ / 662 kCal