Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korvstroganoff med kidneybönor och ris

En klassisk korvstroganoff kan varieras en smula om du tillsätter kidneybönor och sambal oelek då de båda ingredienserna passar utmärkt till den frästa löken och falukorven. Servera med ris och en sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla korven. Skala och hacka löken.
  3. Fräs lök och korv i matfettet i en stor stekpanna.
  4. Häll av skölj kidneybönorna, lät dem rinna av. Lägg ner bönorna i pannan tillsammans med krossade tomater och sambal oelek. Låt koka i 5-10 minuter. Tillsätt matlagningsgrädden och vattnet och koka upp. Smaka av med salt och ev. peppar.
  5. Servera med riset och en sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och sambal oelek. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot  havre-, soja- eller risersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl ris, gärna basmatiris
  • 600 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 förp kidneybönor (à ca 400 g)
  • 1 förp krossade tomater (à ca 500 g)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1687 kJ / 403 kCal
Läs mer om näringsvärden