Korvstroganoff med kidneybönor och ris

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
3
Korvstroganoff med kidneybönor och ris

En klassisk korvstroganoff kan varieras en smula om du tillsätter kidneybönor och sambal oelek då de båda ingredienserna passar utmärkt till den frästa löken och falukorven. Servera med ris och en sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2011

Korvstroganoff med kidneybönor och ris

Ingredienser

4 portioner
3 dl ris, gärna basmatiris
600 g falukorv
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 förp kidneybönor (à ca 400 g)
1 förp krossade tomater (à ca 500 g)
1 tsk sambal oelek
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott och smidigt, brukar även fräsa med en msk tomatpuré.

Eva-lena

2023-08-29

Detta var jättegott, kommer absolut att göra fler gånger

Ann-charlotte

2021-08-04

God gryta! Man kan lätt minska på köttet och tillsätta morötter. Lite paprikapulver är heller inte helt fel. God enkel vardagsmat!

Siri

2016-02-21

Näringsvärde per portion

Energi1687 KJ / 403 kCal

Testa liknande recept

Korv Stroganoff masala med broccoli
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddig Stroganoff med gurkstavar
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korv stroganoff med broccoli och röda linser
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korv stroganoff med dijon
Betyg 4.2 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korvstroganoff Provencale
Betyg 3.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig stroganoff med morötter
Betyg 4.3 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga