Korvstroganoff med kidneybönor och ris

En klassisk korvstroganoff kan varieras en smula om du tillsätter kidneybönor och sambal oelek då de båda ingredienserna passar utmärkt till den frästa löken och falukorven. Servera med ris och en sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2011

Ingredienser
4 portioner
3 dl ris, gärna basmatiris
600 g falukorv
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 förp kidneybönor (à ca 400 g)
1 förp krossade tomater (à ca 500 g)
1 tsk sambal oelek
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven och sambal oelek. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1687 KJ / 403 kCal
Kommentarer
Jättegott och smidigt, brukar även fräsa med en msk tomatpuré.
Eva-lena
2023-08-29Detta var jättegott, kommer absolut att göra fler gånger
Ann-charlotte
2021-08-04God gryta! Man kan lätt minska på köttet och tillsätta morötter. Lite paprikapulver är heller inte helt fel. God enkel vardagsmat!
Siri
2016-02-21