Korvstroganoff med kidneybönor och ris

14
2
Korvstroganoff med kidneybönor och ris

En klassisk korvstroganoff kan varieras en smula om du tillsätter kidneybönor och sambal oelek då de båda ingredienserna passar utmärkt till den frästa löken och falukorven. Servera med ris och en sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2011

Korvstroganoff med kidneybönor och ris

Ingredienser

4 portioner
3 dl ris, gärna basmatiris
600 g falukorv
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 förp kidneybönor (à ca 400 g)
1 förp krossade tomater (à ca 500 g)
1 tsk sambal oelek
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och sambal oelek. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot  havre-, soja- eller risersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Ann-charlotte

2021-08-04

Detta var jättegott, kommer absolut att göra fler gånger

Siri

2016-02-21

God gryta! Man kan lätt minska på köttet och tillsätta morötter. Lite paprikapulver är heller inte helt fel. God enkel vardagsmat!

Näringsvärde per portion

Energi 1687 KJ / 403 kCal
Läs mer om näringsvärden