Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bönchili med bräckt falukorv

Bräckt falukorv och bastant bönchili med smak av barbequesås, kidneybönor, vitlök, majs och krossade tomater - den klassiska falukorven i en ny variant. Serveras med kokt potatis och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs lök och vitlök mjuk med olivolja i en kastrull.
  3. Skölj av kidneybönorna. Häll i bönor, krossade tomater, barbequesås, ketchup och majskorn. Låt stå och småputtra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva korven cm-tjockt. Stek dem i en het lätt oljad stekpanna.
  5. Lägg upp bönor och korvskivor i djupa tallrikar. Servera med kokt potatis och en fräsch sallad.

För alla

Kontrollera ingredeinsförteckningen på barbequesåsen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Här kan du ersätta falukorven med quornfärs, så får du en jättegod vegetarisk chili con carne.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 500 g falukorv
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk kidneybönor (à ca 410 g)
  • 1 burk krossade tomater (à ca 400 g)
  • 1 dl barbequesås med röksmak
  • 2 msk ketchup
  • 1 liten burk majskorn (à 150 g)
  • olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2445 kJ / 560 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden