Bönchili med bräckt falukorv

Bräckt falukorv och bastant bönchili med smak av barbequesås, kidneybönor, vitlök, majs och krossade tomater - den klassiska falukorven i en ny variant. Serveras med kokt potatis och sallad.

Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
500 g falukorv
1 liten gul lök
1 msk finhackad vitlök
1 msk olivolja
1 burk kidneybönor (à ca 410 g)
1 burk krossade tomater (à ca 400 g)
1 dl barbequesås med röksmak
2 msk ketchup
1 liten burk majskorn (à 150 g)
olja
För alla
Kontrollera ingredeinsförteckningen på barbequesåsen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Här kan du ersätta falukorven med quornfärs, så får du en jättegod vegetarisk chili con carne.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2445 KJ / 560 kCal
Fett0 g
Kommentar
Ketchup? Tog i lite socker för att bryta de syrliga tomaterna.
Heinrich
2011-04-24