Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvsoppa med bönor och mangold

Trött på vanlig korv? Testa att göra en soppa på korven; det är både enkelt, gott och mättande! Krydda korvsoppan genom att ha i bönor och mangold. Servera med ett gott bröd och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär korven i tunna slantar. Skala, dela och strimla löken. Hetta upp en gryta med olja. Fräs korv och lök i ett par minuter tills löken mjuknat.
  2. Tillsätt vatten, fond, vin och citronjuice. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  3. Skölj och strimla mangolden/spenaten. Häll av och skölj bönorna. Rör ner i soppan och låt allt småkoka i 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i skålar. Strö över persiljan. Servera med bröd och en krämig brieost. Avrunda med en fruktsallad.

I näringsberäkningen ingår vitt bröd, brieost och fruktsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 kryddstarka korvar t ex chorizo (à 300 g)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 8 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 msk citronjuice
  • ca 250 g mangold eller spenat
  • 1 burk vita stora naturella bönor (à 400 g)
  • 1/2 dl grovhackad persilja
Till servering
  • vitt bröd
  • brieost
  • fruktsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2585 kJ / 619 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden