Grönkålsdopp med korv | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grönkålsdopp med korv

Snabblagat och mättande recept på grönkålsdopp med korv. Du gör grytan av julkorv, kryddiga korvar som chorizo, grönkål och brysselkål. Servera den matiga grytan med stark senap.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär korv och grönkål i bitar. Ansa och skär brysselkålen i halvor.
  2. Koka upp buljong och lagerblad i en gryta.
  3. Lägg ner korv och kål i grytan. Låt allt koka i ca 5 minuter. Servera med grovkornig, stark senap.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om man väljer korv och buljong som passar.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kokt julkorv (à 400 g)
  • 3 kryddstarka korvar (t ex chorizo)
  • ca 125 g stjälkar från grönkål
  • 200 g färsk brysselkål
  • 1 1/2 l köttbuljong (använd gärna spadet från skinkkoket)
  • 2 lagerblad
Lägg till i inköpslistan