Korvpytt med ägg
Pytt i panna är en underskattad rätt som går att variera i oändlighet efter tycke och smak. I denna pytt är det korven som spelar huvudpersonen och tillsammans med potatis, bönor och lök blir en rätt som passar både stora som små. Servera med ett stekt ägg och gröna salladsblad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2018
Ingredienser
4 portioner
1 msk olja
800 g fryst tärnad potatis
salt
peppar
600 g kycklingstekkorv
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
250 g frysta sojabönor
4 ägg
Till servering
1/2 röd & grön grönsallad
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
Krydda potatisen med 1 tsk rosmarin (för 4 port).
Byt 250 g sojabönor mot 410 g kokta stora vita bönor (för 4 port). Häll då bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt bönorna enligt steg 4 i receptet.
Byt 250 g sojabönor mot 410 g kokta stora vita bönor (för 4 port). Häll då bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt bönorna enligt steg 4 i receptet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2995 KJ / 717 kCal
Fett39 g
Salt3.6 g
Kolhydrater57 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer