Korvpytt med ägg

Pytt i panna är en underskattad rätt som går att variera i oändlighet efter tycke och smak. I denna pytt är det korven som spelar huvudpersonen och tillsammans med potatis, bönor och lök blir en rätt som passar både stora som små. Servera med ett stekt ägg och gröna salladsblad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2018

Ingredienser
4 portioner
1 msk olja
800 g fryst tärnad potatis
salt
peppar
600 g kycklingstekkorv
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
250 g frysta sojabönor
4 ägg
Till servering
1/2 röd & grön grönsallad
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2995 KJ / 717 kCal
Fett39 g
Salt3.6 g
Kolhydrater57 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer