Korvpytt med ägg

1
0 Klimatsmart
Korvpytt med ägg

Pytt i panna är en underskattad rätt som går att variera i oändlighet efter tycke och smak. I denna pytt är det korven som spelar huvudpersonen och tillsammans med potatis, bönor och lök blir en rätt som passar både stora som små. Servera med ett stekt ägg och gröna salladsblad. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2018

Korvpytt med ägg

Ingredienser

4 portioner
1 msk
olja
800 g
fryst tärnad potatis
-
salt
-
peppar
600 g
kycklingstekkorv
1
gul lök
2 msk
smör eller margarin
250 g
frysta sojabönor
4
ägg

Till servering

1/2
röd & grön grönsallad

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Krydda potatisen med 1 tsk rosmarin (för 4 port).
Byt 250 g sojabönor mot 410 g kokta stora vita bönor (för 4 port). Häll då bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt bönorna enligt steg 4 i receptet.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2995 KJ / 717 kCal
Fett 39 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 57 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept