Korvpanna med couscous
En livfull korvpanna som sätter färg på ditt middagsbord. Du puttrar bitar av korv och purjolök i vatten och crème fraiche och tillsätter därefter solmogna tomater. Servera med couscous, bröd och sallad och du har en fulländad middag.
Ingredienser
4 portioner
4 dl vatten
1 1/2 tsk salt
3 dl couscous
500 g varmkorv (max 7%)
2 purjolökar
2 dl crème fraiche (max 5%)
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
4 tomater
För alla
Läs noga ingredienserna på korven.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
För alla senapsfantaster är det gott att servera senap, gärna en stark sort till korvpannan.
Gröna tipset: Om du byter ut korven mot röda bönor får du en god grön rätt.
Gröna tipset: Om du byter ut korven mot röda bönor får du en god grön rätt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2360 KJ / 560 kCal
Fett13 g
Kommentar
Jag tillsatte 1 msk torkad oregono och det höjde rätten ett snäpp
Maj-louise
2005-11-21