Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Korv med krämig currypotatis

En lättlagad och god potatissallad som du smaksätter med curry och purjolök för både färg och smak. Servera tillsammans med kokt korv och en grönsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skär den kokta potatisen i bitar om den är stor.
  2. Blanda grädde och mjölk i en kastrull. Vispa ner majsstärkelsen och låt sjuda 3 minuter under omrörning. Rör ner curry och blanda i potatis och purjolök och låt allt bli varmt. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Koka korven och servera med sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risalternativ.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 purjolök
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 msk curry
  • salt och peppar
  • 630 g varmkorv
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3090 kJ / 738 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer