Korv med krämig currypotatis
![Korv med krämig currypotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38535/cf_259/korv_med_kramig_currypotatis.jpg)
En lättlagad och god potatissallad som du smaksätter med curry och purjolök för både färg och smak. Servera tillsammans med kokt korv och en grönsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011
![Korv med krämig currypotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38535/cf_259/korv_med_kramig_currypotatis.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 purjolök
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 msk curry
salt och peppar
630 g varmkorv
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3090 KJ / 738 kCal
Fett43.5 g
Kolhydrater60.4 g
Protein26.8 g
Kommentarer
En av mina favoriter. Passar även till stekt/grillad kyckling. Gott även dagen efter, och då kallt. Mums!
Ana
2015-04-27Körde på köttbullar istället för korven. Blev gott, tog dock bara 1/2 purjolök och tyckte det räckte gott och väl.
Josefine
2011-10-26Supergott! Curryn satte verkligen smak på potatisen och det var inte ens tråkigt till dagen eftermat! Gillade det skarpt med wienerkorv till! En härlig kryddkorv till skulle passa fint! :)
Danielle
2011-09-12