Korv med krämig currypotatis

7
4
Korv med krämig currypotatis

En lättlagad och god potatissallad som du smaksätter med curry och purjolök för både färg och smak. Servera tillsammans med kokt korv och en grönsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011

Korv med krämig currypotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 purjolök
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 msk curry
salt och peppar
630 g varmkorv

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risalternativ.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Ana

2015-04-27

En av mina favoriter. Passar även till stekt/grillad kyckling. Gott även dagen efter, och då kallt. Mums!

Josefine

2011-10-26

Körde på köttbullar istället för korven. Blev gott, tog dock bara 1/2 purjolök och tyckte det räckte gott och väl.

Danielle

2011-09-12

Supergott! Curryn satte verkligen smak på potatisen och det var inte ens tråkigt till dagen eftermat! Gillade det skarpt med wienerkorv till! En härlig kryddkorv till skulle passa fint! :)

Näringsvärde per portion

Energi 3090 KJ / 738 kCal
Fett 435 g
Kolhydrater 604 g
Protein 268 g
Läs mer om näringsvärden