Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nordafrikansk couscouspanna med fisk

Sugen på fisk? Testa att laga till en exotisk nordafrikansk couscouspanna och servera tillsammans med stekt fisk. Servera fisken och couscousen tillsammans med matlagningsyoghurt och en bit bröd. Kanongott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Koka upp 3 dl vatten med salt i en kastrull. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca 5 min.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, ansa och skiva champinjonerna. Fräs purjon och champinjonerna i hälften av oljan i en traktörpanna.
  3. Skär fisken i kuber, 2x2 cm. Stek dem i resten av oljan i en stekpanna. Häll över kryddblandningen och 1 dl vatten. Låt puttra under lock ca 5 min.
  4. Blanda ner couscousen i grönsaksfräset och lägg fisken ovanpå. Servera med matyoughurt och en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl couscous
  • 2 purjolökar
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk olja
  • 600 g hokifilé
  • 1 påse harissa (à 37 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?