Korvmiddag "allt-i-ett"

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Korvmiddag "allt-i-ett"

Här har du alla möjligheter att variera korvmiddagen med olika sorters korv. Milda eller kryddiga korvar eller en blandning. Bekväm "allt-i-ett"-rätt som alla gillar.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Korvmiddag "allt-i-ett"

Ingredienser

4 portioner
ca 8   medelstora potatisar
1   purjolök
2   stora morötter
1 msk  smör eller margarin
2 4/5 dl  vatten
2 msk  konc grönsaksfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning)
ca 400 g  korv (se tips)
salt
pepparmix

Till servering

färska basilikablad
ev matyoghurt
ev senap
knäckebröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven, fonden/buljongtärningen och brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt knäckebröd till.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja. Servera med mjölkfritt yoghurtalternativ.

Gör så här

Tips

Variera korvarna allt efter styrka och tycke. Barnfamiljen föredrar kanske en mild wiener- eller falukorv, medan vuxensmaken kräver en kryddigare variant, typ kabanoss, chorizo eller kielbaska. Eller varför inte blanda några olika sorters korv?

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2270 KJ / 540 kCal
Fett31 g

Testa liknande recept

Potatis- och morotsmos med köttkorv
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korvpanna allt-i-ett
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Isterband med ingefärsspetsat morotsmos
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med pesto, mozzarella, salsiccia och tomatsallad
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fylld brieost
Betyg 2.4 av 5.
107 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italiensk picknickmacka
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga