Korvmiddag "allt-i-ett"
Här har du alla möjligheter att variera korvmiddagen med olika sorters korv. Milda eller kryddiga korvar eller en blandning. Bekväm "allt-i-ett"-rätt som alla gillar.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007
Ingredienser
4 portioner
ca 8 medelstora potatisar
1 purjolök
2 stora morötter
1 msk smör eller margarin
2 4/5 dl vatten
2 msk konc grönsaksfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning)
ca 400 g korv (se tips)
salt
pepparmix
Till servering
färska basilikablad
ev matyoghurt
ev senap
knäckebröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven, fonden/buljongtärningen och brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt knäckebröd till.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja. Servera med mjölkfritt yoghurtalternativ.
Gör så här
Tips
Variera korvarna allt efter styrka och tycke. Barnfamiljen föredrar kanske en mild wiener- eller falukorv, medan vuxensmaken kräver en kryddigare variant, typ kabanoss, chorizo eller kielbaska. Eller varför inte blanda några olika sorters korv?
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2270 KJ / 540 kCal
Fett31 g
Kommentarer