Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis- och morotsmos med köttkorv

Potatis- och morotsmos med köttkorv är husmanskost på bästa vis! Kokt broccoli passar utmärkt till denna smakrika och mättande vardagsrätt. Servera med senap och knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och morötter och skär allt i mindre bitar. Koka dem mjuka i grönsaksbuljong.
  2. Häll av buljongen men spara den. 
  3. Stöt potatis och morötter grovt och späd med buljong till den konsistens som önskas. Smaka av med salt och vitpeppar. Rör ner hackad persilja.
  4. Koka korven enligt förpackningens anvisning.
  5. Servera moset med korv, kokt broccoli, senap och knäckebröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.

Tips

Byt ut morötter mot palsternacka.

Gröna tipset: Servera sojakorv i stället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar
  • 6 morötter
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • salt och vitpeppar
  • bladpersilja
  • 400 g köttkorv
Tillbehör
  • broccoli
  • senap
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2104 kJ / 503 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden