Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Pizza med pesto, mozzarella, salsiccia och tomatsallad

Salta, kryddiga smaker passar alltid bra på en pizza. Extra gott och smakrikt blir det här med färsk italiensk salsiccia som stekts i förväg. Toppa den gräddade pizzan med den den smakrika korven, garnera med den fräscha tomatsalladen och örtiga basilikablad. Gott, mättande och busenkelt att tillaga!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 pizza portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär upp skinnet på korven och ta ur korvfyllningen. 
  3. Stek korvfyllningen i oljan i en stekpanna, dela den i mindre bitar med en träslev.
  4. Dela tomaterna. Skala och skiva löken. Blanda tomaterna med lök, vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Grädda pizzan i ca 8 minuter.
  6. Toppa pizzan med salsiccia, tomatsallad och basilikablad.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera noga innehållet i peston på pizzan. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston). Tillsätt ev en pesto utan parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 1 pizza
  • 1 färsk salsiccia
  • 1 tsk olja
  • 10 gula körsbärstomater
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 färsk pizza med pesto och mozzarella (à ca 500 g)
  • 10 färska basilikablad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 7723 kJ / 1822 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer