Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kryddig potatisgratäng

Bjud på en härlig "allt-i-ett"-gratäng med både potatis och korv. Din kryddiga, goda gratäng får sin smak av kanel och kryddpeppar och passar utmärkt ihop med en krispig sallad och gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva potatisen tunt. Skala, skiva eller hacka löken.
  3. Ta bort skinnet på korven och skär den i tunna skivor. Bryn korven lätt på svag värme och fräs löken i lite matfett.
  4. Blanda alla kryddorna på ett fat. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lök, korv och krossade tomater. Krydda mellan varven och lägg potatis överst.
  5. Strö på riven ost. Sätt in formen mitt i ugnen, ca 40 minuter. Ät sallad och bröd till gratängen som fått en grön färgklick av färsk timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g asterixpotatis
  • 2 gula lökar
  • 400 g falukorv
  • 1 msk margarin eller olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm kryddpeppar
  • 2 krm kanel
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 560 kCal
Fett: 29 g
Läs mer om näringsvärden