Falukorv i ugn med potatiskross | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Falukorv i ugn med potatiskross

Snabblagad falukorv med potatiskross är en komplett och smarrig måltid som kommer bli uppskattad. Tillaga korven på krossade tomater i ugn under ett täcke av ost- och svamphack som sedan serveras direkt med din nykrossade, varma potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Häll tomatkrosset i en ugnssäker form. Skär korven i ca 3 cm breda bitar och ställ dem i tomatkrosset.
  4. Ansa och finhacka champinjonerna. Blanda dem med ost, salt och peppar. Fördela hacket på korvstubbarna.
  5. Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.
  6. Häll av den nykokta potatisen och krossa den med en visp. Rör ner matfett och varm mjölk. Smaksätt med salt, peppar och en nypa socker.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Mjölkproteinfri: byt ut osten mot ca 2 dl sour supreme (innehåller soja, för 4 port). Byt ut matfettet och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

 

Ingredienser

  • 900 g mjölig potatis
  • 500 g finkrossade tomater med basilika
  • 600 g falukorv
  • 250 g champinjoner
  • 2 dl riven gratängost
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • socker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2941 kJ / 703 kCal