Chili con carne
Chili con carne är en mustig och het gryta med köttfärs, chili, vita bönor, paprika och tomater. Detta klassiska mexikanska recept är både lättlagat och uppskattat av dina middagsgäster.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
350 g nötfärs (gärna ICAs nötfärs 12%)
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver (färsk eller torkad efter smak)
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
3/4 tsk salt
1 msk japansk soja
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 köttbuljongtärning
2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g)
Till servering
salladskål
hackad persilja
vinägrett
Tillbehör
jalapeñopeppar
chips eller brytbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2014 KJ / 480 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g
Kommentarer
Räckte med en burk vita böner och la till chiliflakes.
Jessica
2024-11-11Verkade vara gott. Ska göra den idag
Frida yvonne
2024-10-27med detta recept, byt ut 1 tesked mot 1.5 matskedar minst, vad använder du kryddorna för? innan du häller i tomaterna och bönorna kan du lägga i kryddorna. du behöver oftast bra mer krydda än vad du tror och behöver täcka mer. när köttfärsen är mer täckt på ovansidan kan du lägga till allt flytande extra samt cayenne och/eller starkare om svartpeppar inte är så starkt. tesked krydda märks inte helt...
Kevin
2024-10-27