Chili con carne
Chili con carne är en mustig och het gryta med köttfärs, chili, vita bönor, paprika och tomater. Detta klassiska mexikanska recept är både lättlagat och uppskattat av dina middagsgäster.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
350 g nötfärs
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver (färsk eller torkad efter smak)
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
3/4 tsk salt
1 msk japansk soja
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 köttbuljongtärning
2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g)
Till servering
salladskål
hackad persilja
vinägrett
Tillbehör
jalapeñopeppar
chips eller brytbröd
För alla
Anpassa tillbehören efter allergi/intolerans, kontrollera noga innehåller i buljongtärningen. I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt nötfärs till blandfärs /byt ut nötfärs mot kycklingfärs. Detta leder till en halvering/80% minskning av klimatpåverkan. För ännu mer klimaträtt testa: Chili-sin-carne med pimiento de padron.
Receptet uppdaterat januari 2024.
Gör så här
Tips
Letar du billig vardagsmat? Här finns fler recept på billig mat!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2014 KJ / 480 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g
Kommentarer
Var inte starkt nog och smakade väldigt mycket bönor på burk (det tog över hela rätten) är nog bättre att inte använda bönor i tomatsås
Sofia
2024-03-17Bäst CcC hittills
Robert
2024-01-25Supergott och enkelt! La i lite chiliflakes för att få extra hetta och balsamico i slutet för att bryta av med lite sötma, mums!
Paula
2024-01-25