Chili con carne
Chili con carne är en mustig och het gryta med köttfärs, chili, vita bönor, paprika och tomater. Detta klassiska mexikanska recept är både lättlagat och uppskattat av dina middagsgäster.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
350 g nötfärs (gärna ICAs nötfärs 12%)
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver (färsk eller torkad efter smak)
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
3/4 tsk salt
1 msk japansk soja
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 köttbuljongtärning
2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g)
Till servering
salladskål
hackad persilja
vinägrett
Tillbehör
jalapeñopeppar
chips eller brytbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2014 KJ / 480 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g
Kommentarer
blev inte så mycket krut i chilin trots jag även anv samtal oelek, känns som om det fattas någon komponent
Gabriella
2024-09-30Spiskummin är kryddan som är viktigast i Chili-con-carne ser inte den i ingredienserna
Marianne
2024-09-25Använder receptet som bas men sen vräker jag i cayennepeppar, japalenos, hackad spenat (såna frysta kuber) chiliflakes
Ronny
2024-09-22