Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chili con carne

Chili con carne är en mustig och het gryta med köttfärs, chili, vita bönor, paprika och tomater. Detta klassiska mexikanska recept är både lättlagat och uppskattat av dina middagsgäster.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lökarna. Bryn färsen i oljan i en gryta, gärna av gjutjärn, tills den fått fin färg. Blanda ner löken och låt den steka med en stund. Smaka av med chili, paprika, svartpeppar, salt och soja.
  2. Tillsätt tomaterna och låt alltsammans koka ihop tills smaken är mustig och röran blivit tjock. Ju längre koktid, desto fylligare smak.
  3. Tillsätt bönorna och låt alltsammans bli varmt. Smaka av med mer kryddor om så behövs.
  4. Till servering: Servera rätten rykande het med tillbehören och en sallad med strimlad salladskål, rikligt med hackad persilja och en vinägrettsås.

För alla

Anpassa tillbehören efter allergi/intolerans. I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt nötfärs till blandfärs /byt ut nötfärs mot kycklingfärs. Detta leder till en halvering/80% minskning av klimatpåverkan. För ännu mer klimaträtt testa: Chili-sin-carne med pimiento de padron.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 350 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • färsk eller torkad chili (efter smak)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 3/4 tsk salt
  • 1 msk soja
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g)
Till servering
  • salladskål
  • hackad persilja
  • sås på vinägrett
Tillbehör
  • jalapeñopeppar
  • chips eller brytbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2210 kJ / 502 kCal