Chili con carne

Chili con carne är en mustig och het gryta med köttfärs, chili, vita bönor, paprika och tomater. Detta klassiska mexikanska recept är både lättlagat och uppskattat av dina middagsgäster.

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
350 g nötfärs (gärna ICAs nötfärs 12%)
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver (färsk eller torkad efter smak)
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
3/4 tsk salt
1 msk japansk soja
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 köttbuljongtärning
2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g)
Till servering
salladskål
hackad persilja
vinägrett
Tillbehör
jalapeñopeppar
chips eller brytbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2014 KJ / 480 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g
Kommentarer
Enkelt, snabbt och jättegott!
Ulrika
2025-02-24Lätt som en plätt. Kryddade lite efter eget huvud bland annat med skånsk senap.
Kjell
2025-02-10Super gott och enkelt. Gick hem hos både stora och små.
Marijana
2025-02-06