Chili con carne med vita bönor och gräddfil

40
9
Chili con carne med vita bönor och gräddfil

Chili con carne är en värmande köttfärsgryta som går hem hos både stora och små! Sjud ihop brynt lök, paprika och blandfärs tillsammans med vita bönor och tomatkross. Smaksätt med chilipulver, soja, salt och peppar och servera med nykokt ris och syrlig gräddfil.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2014

Chili con carne med vita bönor och gräddfil

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 gul paprika
1 msk olja
ca 500 g blandfärs
1 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 msk soja
380 g vita bönor i tomatsås
500 g krossade tomater
salt och peppar
2 dl gräddfil

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Eva

2023-01-07

Jättegott. Hade ingen lök men tog en vitlöksklyfta och grön paprika istället. Kryddade med flera olika kryddor.

Robert

2021-04-27

Behövs mer kryddor. Blir super med tabasco, chiliflakes och spiskummin

Angelica

2020-02-14

jättegod och enkel rätt att laga bra för barnen att det inte är så kryddstark

Näringsvärde per portion

Energi 2753 KJ / 658 kCal
Fett 28.5 g
Kolhydrater 63.1 g
Protein 34.1 g
Läs mer om näringsvärden