Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chili con carne med vita bönor och gräddfil

Chili con carne är en värmande köttfärsgryta som går hem hos både stora och små! Sjud ihop brynt lök, paprika och blandfärs tillsammans med vita bönor och tomatkross. Smaksätt med chilipulver, soja, salt och peppar och servera med nykokt ris och syrlig gräddfil.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
  3. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt paprika och färs och bryn tills det fått fin färg.
  4. Blanda ner kryddor, soja, bönor och tomatkross. Koka sakta några minuter. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
  5. Servera grytan med nykokt ris och gräddfil.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 msk olja
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk soja
  • 380 g vita bönor i tomatsås
  • 500 g krossade tomater
  • salt och peppar
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2753 kJ / 658 kCal