Chili con carne med vita bönor och gräddfil

Chili con carne är en värmande köttfärsgryta som går hem hos både stora och små! Sjud ihop brynt lök, paprika och blandfärs tillsammans med vita bönor och tomatkross. Smaksätt med chilipulver, soja, salt och peppar och servera med nykokt ris och syrlig gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2014

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 gul paprika
1 msk olja
ca 500 g blandfärs
1 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 msk soja
380 g vita bönor i tomatsås
500 g krossade tomater
salt och peppar
2 dl gräddfil
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2753 KJ / 658 kCal
Fett28.5 g
Kolhydrater63.1 g
Protein34.1 g
Kommentarer
Kan det verkligen vara krm chilipulver? Chilipulver brukar ju ofta användas i msk.
Danielle
2023-09-29Hej Danielle! Det står helt rätt inskrivet men det går självklart bra att smaka av med mer chilipulver. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-29Jättegott. Hade ingen lök men tog en vitlöksklyfta och grön paprika istället. Kryddade med flera olika kryddor.
Eva
2023-01-07Behövs mer kryddor. Blir super med tabasco, chiliflakes och spiskummin
Robert
2021-04-27