Bacon & äpplekorv med spenatstuvade makaroner | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bacon & äpplekorv med spenatstuvade makaroner

Här har vi en klassiker med en liten twist! Korv med smak av bacon och äpple som får sällskap av spenatstuvade makaroner. Det kanske låter komplicerat till namnet, men den här rätten svängen du ihop på ett kick. Koka makaronerna i mjölken innan du vänder i spenaten. Stek korven, förbered salladen, och hugg in.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Makaroner: Koka upp mjölken, gärna i en nonstick kastrull.
  2. Tillsätt makaroner och salt. Koka på svag värme ca 25 minuter eller tills makaronerna är mjuka, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar och vänd sist ner spenaten.
  3. Korv: Snitta korven och stek den runt om i matfettet i en stekpanna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Sallad: Skiva tomaterna under tiden makaronerna kokar. Lägg dem på ett fat och ringla på vinäger och olja. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera korven med makaroner och tomatsallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria makaroner.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Stuvade makaroner
  • 1 l mjölk
  • 5 dl makaroner
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 65 g babyspenat
Korv
  • 2 förp korv (gärna bacon och äppelkorv, à 320 g)
  • 1 tsk smör eller margarin
Sallad
  • 3 tomater
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2648 kJ / 633 kCal